Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 25.1.2024

Poprvé v 1. Futsal lize se Slavia představí na palubovce Baníku Chomutov. Výkop utkání je v pátek 26. ledna od 19 hodin. Červenobílí jsou v tabulce na druhém místě, páteční soupeř na solidní páté příčce.

Slavia podruhé v tomto roce míří za svým soupeřem mimo hlavní město. V Chomutově to bude historická premiéra červenobílých barev. Svěřenci Zdeňka Slámy mají na svém kontě deset výher, jednu remízu a tři prohry. Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem je Antonín Hrdina se 14 brankami a osmi asistencemi.

Chomutov v posledním kole nešťastně o branku prohrál okresní derby v Kadani. Svěřenci Jana Briče si připsali šest výher a osm proher a mají na pátém místě 18 bodů. V domácí hale už vyhráli čtyřikrát. Nejproduktivnějším hráčem je Filip Schreiner, který má 9 gólů a 10 asistencí, nejlepším střelcem pak Daniil Doleček s 10 góly. Mezi opory patří také Filip Gedeon, syn bývalého dlouholetého kapitána fotbalové Slavie.

V říjnu 2023 porazila Slavia Baník v Edenu vysoko 9:1. Pět branek v zápase vstřelil Filip Havrda, Jan Homola tři, jednu přidal Antonín Hrdina.

Komentáře před zápasem

Filip Gedeon (Chomutov): “Čeká nás další domácí utkání se Slávií po smolně prohraném derby v Kadani. Se Slavií se utkám poprvé z důvodu mé absence na minulém utkání, které se konalo na půdě soupeře. Myslím si, že to bude těžké utkání, jelikož jsem sledoval zápas Slavie s Chrudimí a klobouk dolů před Slavií. Těším se a doufám, že to bude jiný zápas než ten minulý. Tímto bych chtěl pozvat všechny chomutovské fanoušky aby dorazili v pátek do haly a vytvořili skvělou atmosféru!”

Filip Vaktor (Slavia): "Čeká nás typově jiný zápas než proti Plzni a Chrudimi. Budeme muset k tomu přistoupit takticky jinak. Chomutov má velmi šikovné mužstvo, individuálně technicky vybavené hráče. Musíme to zvládnout futsalově a takticky. Jde o důležité a těžké body z venkovního zápasu, které musíme získat."

Oxyworld Baník Chomutov - SK Slavia Praha
16. kolo 1. Futsal ligy
Pátek 26.1. 19:00 | MSH Chomutov
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700