Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.2.2024

Slavia v pátek odehraje poslední zápas základní části 1. Futsal ligy na palubovkách soupeřů - představí se od 20 hodin v Mělníce. Poslední tři duely ji čekají doma v Edenu - s Libercem, Kadaní a Olomoucí. V pátek budou sešívaní chtít navázat na výhru nad Helasem a potvrdit třetí místo v tabulce.

Slávisté po třech prohrách s Plzní, Chrudimí a Chomutovem zabrali naplno a porazili v Edenu Helas Brno. Na třetím místě mají před posledními čtyřmi zápasy osmibodový náskok. Nejproduktivnějším hráčem sešívaných je Jan Křemen s 13 brankami a 13 asistencemi. Nejpilnějším střelcem pak Antonín Hrdina, který se překonal gólmany soupeřů patnáctkrát.

Olympik Mělník neprožívá vydařenou sezonu. Po ztrátách v domácí hale spadl loňský čtvrtfinalista mimo postupová místa do play off a je devátý. Navíc má v závěru složitý los. Tým střelecky táhne Jiří Vokoun s 28 brankami a 12 asistencemi.

Oba týmy se utkaly v loňském play-off ve čtvrtfinále, Slavia postoupila 3:0 na zápasy. Poslední duel v Edenu vyhrála 5:3, když Jan Homola vsítil hattrick a Antonín Hrdina přidal dvě branky. Zápas to byl hodně dramatický, rozhodly dva góly, které červenobílí vstřelili v oslabení po vyloučení Hrdiny.

Komentáře před zápasem:

Matěj Sváta (Mělník): „V pátek nás čeká dost důležité utkání, pokud chceme ještě vůbec pomýšlet na osmé místo, ale hlavně zápas, kde už musíme ukončit naší hroznou šňůru sedmi nevyhraných zápasů. Musíme se odrazit od kvalitní defenzívy, zodpovědnosti a před domácími diváky toto utkání zvládnout za jakoukoliv cenu.”

Jan Křemen (Slavia): "Může to být pro nás nejlepší sezona po základní části. To je sice hezké, ale celé se to budehodnotit až po play off. Teď se musíme nachystat na každý zápas a dostat se do takové formy, abychom něco v play off předvedli. Zápas v Mělníce bude hlavně o nás, o tom, jak si to nastavíme v hlavě a jak k tomu přistoupíme. Nám se tam v jejich hale nikdy nehraje lehce. Pamatujeme si také na problémy, které jsme měli s Mělníkem doma, kdy jsme rozhodli až po jejich velkých chybách. Měli jsme velké štěstí. Na to v pátek rozhodně spoléhat nemůžeme."

19. kolo 1. Futsal ligy
SK Olympik Mělník - SK Slavia Praha
pátek 16.2.2024 20:00 SH Mělník
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700