Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.2.2024

Slavia zakončí základní část třemi domácími zápasy - prvním z nich bude v pátek 23.února souboj s FTZS Liberec. Výkop utkání je ve 20 hodin. Soupeř po novém roce posílil o brazilské hráče, je na sedmém místě a bojuje o postup do play off.

Slavia má před finišem základní části na třetím místě náskok osmi bodů na Helas Brno a může už v tomto kole svoji pozici potvrdit. Nejproduktivnějším hráčem je nadále Jan Křemen, který má na svém kontě 13 branek a 14 asistencí, nejlepším střelcem pak Antonín Hrdina s patnácti góly, ten ale kvůli zranění poslední zápas v Mělníce vynechal. Slavia bude hájit domácí bilanci, ve které si zatím připsala šest výher a podlehla jen Chrudimi.

Liberec je na sedmém místě s dvaceti body. Venku vyhrál jedno utkání a dvakrát remizoval, jinak na body nedosáhl. Nejproduktivnějším hráčem této sezony je jednadvacetiletý Brazilec Allanzin s osmi brankami a dvanácti nahrávkami. Nejlepšími střelci s deseti góly jsou Rabisco a David Vyčítal. V kádru severočeského klubu působí také bývalý slávista Viktor Žampa.

17: listopadu 2023 vyhrála Slavia v Liberci 3:1, jednu branku vstřelil Filip Havrda, dvě pak Jan Křemen. Za Liberec se prosadil Rabisco, který v poslední minutě korigoval stav.

Komentáře před utkáním:

Tomáš Kuchta (Slavia): "V pátek nás čeká první ze série domácích zápasů, který budeme určitě chtít zvládnout za tři body po zaváhání na venkovních hřištích. Liberec je nepříjemný tým s šikovnými Brazilci a mladými hráči, kteří nám nedají nic zadarmo. Oproti poslednímu zápasu musíme vše zrychlit a proměňovat šance, ale také je to možnost si něco vyzkoušet do blížícího se play off."

Tomáš Jelínek (FTZS Liberec): “Ty dva zápasy jsme hodili za hlavu a soustředíme se plně na Slavii. Za námi se situace mírně komplikuje, takže pokud si nechceme nechat ujít play off, tak musíme ještě posbírat nějaké body. Musíme jít do zápasu s tím, že chceme vyhrát a přidat k tomu nasazení, bojovnost a poctivost na hřišti.”

SK Slavia Praha - FTZS Liberec
Pátek 23.2.2024 Hala Slavia 20:00 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700