Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 29.2.2024

V pátek večer hostí Slavia v Edenu Inter Kadaň v rámci předposledního kola základní části. Sešívaní skončí v tabulce třetí a jedinou neznámou pro ně zůstává otázka, koho vyzvou ve čtvrtfinále play off. Bude to buď jejich páteční soupeř, nebo Baník Chomutov.

Trenér Zdeněk Sláma se musel v posledním zápase proti Liberci obejít bez několika nemocných a zraněných opor. Jednu náhradu našel jako hrající trenér sám v sobě, druhou pak ve vedoucím mužstva, zkušeném Martinu Brychtovi. Do tréninkového procesu se již zapojilo několik juniorů, kteří získali v Juniorské lize titul mistrů republiky. Kapitán Filip Klaban již zasáhl v Mělníce do hry.

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je s 13 góly a 14 asistencemi Jan Křemen, nejlepším střelcem je Antonín Hrdina s 15 góly, ten ale poslední duely vynechal kvůli zranění a poctivě pracuje na svém návratu. Zápas proti Liberci nedohrál ani kapitán Jan Homola.

Inter Kadaň se hodně spoléhá na střelce Caia, který má na svém kontě už 24 gólů a 17 asistencí. V dobré formě hraje také Matěj Maur, který je v klubu na hostování z Plzně a už se mezi autory branek zapsal jedenáctkrát.

V klubu působí také legenda slávistického futsalu David Filinger. Ze své pozice sportovního ředitele se stále zapojuje v dresu do hry. Ve Slavii jako hráč působil v letech 2012-2016, odehrál 47 utkání a nastřílel v nich 21 branek a přidal 23 asistencí. Ve třech sezonách působil v Edenu také jako trenér 2015/16 a pak 2019/2021. Byl také asistentem trenéra Brychty.

Výbornou bilanci v červenobílém dresu má také současný trenér Kadaně Michal Salák. V 59 utkáních v letech 2015-2017 dal 48 branek a zapsal 31 asistencí. Se současnou oporou Slavie Ondrou Míčou působil v Německu, kde s týmem VfL 05 Hohenstein-Ernstthal získal mistrovský titul.

26. listopadu 2023 Slavia poslední vzájemný duel pátečních soupeřů v Kadani vyhrála 3:0. Jednou se trefil Ondřej Míča a dvakrát Jan Křemen.

Všechny zápasy 21. kola se odehrají ve stejný čas od 20 hodin. Slavia v posledním kole bude hostit sestupující SKUP Olomouc, Kadaň má volno, v Edenu pro ni základní část končí.

Komentáře před zápasem:


Zdeněk Sláma (hrající trenér Slavie): "Potvrdili jsme si třetí místo, ale musíme pokračovat v zodpovědných výkonech jako proti Liberci tak, abychom měli nastavené hlavy správně na play off, zodpovědně zezadu. Kadaň nebude tak běhavým soupeřem jako Liberec, ale bude zkušenější do obrany. Začali s námi trénovat kluci ze zlaté juniorky, věřím, že někdo z nich dostane prostor hrát."

Michal Salák (hrající trenér Kadaně): "Po Plzni a Chrudimi nás čeká Slávie. Rozhodně to nebude o nic lehčí zápas než ty dva předešlé. Slavia se prezentuje fyzicky náročným futsalem. Její hráči se snaží být pořád v pohybu a tomu se musíme vyrovnat. Před play off nás nemohla prověřit lepší mužstva než první tři v tabulce. Uvidíme, jak zápas dopadne a na koho nakonec půjdeme v play off. Moc se na zápas těším, jelikož tam mám kamarády. Jen doufám, že jako při prvním zápase nám Ondra Míča nedá gol."

SK Slavia Praha - International FC Kadaň
pátek 1.3.2024, 20 hodin
21. kolo 1. Futsal ligy, Sportovní hala Slavia

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700