Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.3.2024

Základní část uzavřou sešívaní doma v Edenu v pátek 8. března od 20 hodin proti sestupující SKUP Olomouc. Trenér Zdeněk Sláma avizoval, že prostor na palubovce dostanou zlatí slávističtí junioři, kteří se již delší dobu připravují s áčkem.

Slavia má již delší dobu jistotu třetího místa, nasbírala 40 bodů. V domácí hale ztratila body pouze s vitězem základní části - FK Chrudim. Nutno dodat, že tříbodové vítězství nad Plzní bylo kontumační. Tuto bilanci nebudou chtít slávisté určitě pokazit ani v posledním kole.

Nejproduktivnějším hráčem Slavie je Jan Křemen se 13 góly a 14 asistencemi, nejlepším střelcem je pak Antonín Hrdina s 15 góly. Hrdina ale stejně jako zraněný kapitán Jan Homola se třinácti brankami poslední utkání vynechal. Šanci stát se nejlepším kanonýrem v červenobílém dresu se tak otvírá před Filipem Havrdou, který zatím poslal míč do branky soupeře čtrnáctkrát, jeho poslední trefa byl vítězný gól proti Kadani v předchozím kole.

SKUP Olomouc má na svém kontě jen jednu výhru a jednu remízu, jinak sedmnáct proher. Před cestou do Prahy již univerzitní klub inkasoval 195 gólů. Nejproduktivnějším hráčem je hrající trenér Martin Janečka s jedenácti brankami a osmi asistencemi. V posledních čtyřech kolech SKUP inkasovala od soupeřů tvrdé direkty - 3:13 v Ústí, 5:15 doma od Žabinských Vlků, 0:21 v Plzni a 0:19 doma s Chrudimí.

1. prosince Slavia vyhrála v Olomouci 11:3, dvě branky vstřelili Hrdina a Kuchta.

Komentáře před zápasem:

Lukáš Kuča (Slavia): "Jsme rádi, že my mladší hráči od trenéra dostáváme tolik šancí nejenom na tréninku, ale i v zápasech. Čeká nás poslední utkání v základní části, kde bychom měli dostat větší prostor. Těšíme se na to, i když víme, že to bude hodně fyzický zápas s řadou soubojů o míč. Já osobně věřím, že už to protrhu a padne tam nějaký kanadský bod. Budeme chtít se na play off naladit přesvědčivým výkonem."

SK Slavia Praha - SKUP Olomouc
22. kolo 1. Futsal ligy, 8. března 2024, Sportovní hala Slavia
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700