Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.1.2024

Junioři Slavie vyhráli základní část juniorské ligy, když přemožitele našli až v posledním zápase a budou své postavení obhajovat na Final Four. Dorostenci usilovali o postup do bojů o medaile do posledního kola, v něm ale brali rozhodující body jejich soupeři. Tento tým vykázal během celé sezony velký progres a má před sebou slibnou perspektivu v příští sezoně. Přesto je již teď jisté, že Slavia má za sebou další výbornou mládežnickou sezonu. Počet mladých futsalistů, kteří se zapojí do přípravy áčka, se brzy opět rozšíří.

Výsledky závěrečného kola ve Zruči nad Sázavou:

Juniorská liga:

Slavia Praha - Olympik Mělník 6:3 (2:1)
Branky: 12. Klaban (Kuča), 20. Kuča (Klaban), 23. Kuča (Klaban), 28. Kuča (Klaban), 32.Slapnička (Klaban), 36. Vávra (Schütz) - 17. Srch (Šimek), 35. Šimek, 40. Srch (Křížek)

Slavia Praha - Interobal Plzeň 1:2 (1:2)
Branky:
20. Kuča (Klaban) - 8. Kolesa (Chládek), 14. Pečenka (Lemon)

SK Slavia Praha - Nerad, Naku, Klaban, Kuča, Kočovský, Mottl, Schütz, Vávra, Kraus, Berezhnyk, Altera, Kazbekov, Slapnička (hrál pouze první zápas).

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

"První zápas proti Mělníku jsme hladce zvládli a rozhodli o prvním místu po základní části. Ve druhém zápase proti Plzni, které bojovala o postup do Final Four, jsme výborně začali a vytvořili si spoustu brankových příležitostí, které vychytal brankář Plzně, který byl hlavní hvězdou zápasu. Plzeň ukázala bojovného ducha a velkou touhu po výhře, dostali se do vedení 2:0 a pro nás i přes výborný druhý poločas bylo velmi složité výsledek otočit. Je nám líto, že jsme nevyhráli všech třináct zápasů v základní části, ale kdyby nám někdo na začátku sezóny řekl, že vyhrajeme 12 zápasů v řadě a že prohrajeme až v posledním kole, asi bychom mu nevěřili. Skvělá sezóna a jsem na kluky hrdý. Teď se musíme připravit na Final Four, kde nás v semifinále čeká Ústí nad Labem. Ústí proklouzlo do Final Four až v posledním kole, což dokazuje jejich sílu. Nečeká nás jednoduchá práce."

Dorostenecká liga

Slavia Praha - Olympik Mělník 1:3 (0:0)
Branky:
27. Brázda (Pejšek) - 30. J.Zita (Suchý), 31. T. Zita (Šplíchal), 34. Suchý (J. Zita)

Slavia Praha - Interobal Plzeň 1:5 (1:4)
Branky:
8. Formáček (Pejšek) - 3. Kolesa (pen), 5. Kolesa (pen),6. Votípka, 13. Kolesa (Popule), 31. Kolesa
SK Slavia Praha - Hladík, Halík - Šilhavý, Pejšek, Křemen, Tkač, Honzíček, Bawia, Brenkuš, Formáček, Tsouassa, Brázda.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:
"Do Final Four jsme se neprobojovali, což nás velmi mrzí, protože tým za svoji práci a za to, jak se zlepšoval, by si hrát o titul zasloužil. Nicméně proti Mělníku jsme více jak poločas byli lepším týmem, dostali jsme se do vedení, bohužel pak po našich individuálních chybách Mělník otočil skóre a výhrou si zajistil postup na finálový den. Proti Plzni již dostali prostor všichni hráči na hřišti, jako odměnu za celou sezónu, kterou neskutečně odmakali. Jsem velmi rád za tento tým a partu, která se v dorostu vytvořila. Věřím, že tento tým si v příštích sezónách sáhne na nejvyšší příčky." 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700