Vloženo dne: 15.7.2023

Vítáme v sešívaných barvách nového silného partnera! Futsalová Slavia prožívá období velkých změn, které by měly přinést ekonomickou i sportovní stabilitu klubu. Mění se její majetková struktura, změny nastávají v nejvyšším vedení klubu, v realizačním týmu, a dají se čekat změny i v personálním složení samotného A týmu.

Spolumajitelem klubu se stává ukrajinská společnost MANZANA International, která je provozovatelem jednoho z největších ukrajinských internetových obchodů s elektronikou manzana.ua.

Dalšími partnery klubu se stávají také české společnosti:

LIBRIX GROUP s.r.o.
DIMETRIX GROUP s.r.o.
MONOLITY SARMAT s.r.o.


Společnost MANZANA International již v minulosti vlastnila futsalový klub ve své domovské zemi, ten nesl její jméno. Klub hrál nejvyšší ukrajinskou futsalovou soutěž, ve které se pohyboval v nejvyšších patrech ligové tabulky. Největšího úspěchu však dosáhl v Národním poháru, který v sezoně 2014/2015 vyhrál. Kapitánem týmu byl v té době Vitalij Melnyk, který rozšíří realizační tým Slavie. Předsedou a generálním ředitelem klubu zůstává Oldřich Pánek, který v minulém roce nahradil na této pozici dlouholetého předsedu a zakladatele klubu Daniela Kolmana. Ten bude ve vedení působit v pozici externího poradce.

Novým prezidentem klubu se stává úspěšný podnikatel Sergej Rivnyj, který vlastní podniky a firmy na Ukrajině, v České republice, Švýcarsku, Spojených arabských emirátech. Má bohaté zkušenosti s futsalem na Ukrajině.

Nový prezident Sergei Rivnyj má se Slavií velké plány: "Začátek nebude jednoduchý, bude nutné sladit veškeré mechanismy fungování klubu. Veškeré změny musí probíhat postupně, aby nebyla narušena struktura. Cíl je však jednoznačný. Vyhrát ligu a přivést na Slavii Ligu mistrů. Zda to bude za dva, nebo tři roky nyní není důležité. Zásadní je tuto cestu nastoupit, protože Slavia je nejvýznamnější sportovní brand České republiky, který musí mít nejvyšší cíle."

"Dohodli jsme se na kolektivním vedení klubu. Veškeré kroky budeme činit po vzájemné dohodě a pravidelných poradách. Silného partnera Slavia nezbytně potřebovala, poslední dvě sezony bylo velmi náročné ekonomicky zvládnout, zvažovali jsme dokonce ukončení činnosti. Jsem šťastný, že Slavia nyní silného partnera má, a může dále psát svoji skvělou historii", řekl stávající předseda Slavie Oldřich Pánek, který také zůstává nejvyšším statutárním orgánem klubu. Mimo Sergeie Rivného, Oldřicha Pánka a Daniela Kolmana, zůstává součástí vedení i Tomáš Matějka, a nově také Sergei Kuchuk, další ze zástupců nového klubového partnera.

Jak již bylo zmíněno, trenérský štáb se rozšiřuje o bývalého úspešného futsalistu Vitalije Melnyka, který bude partnerem Zdeňku Slámovi, který pokračuje ve své funkci hlavního trenéra. "S Vitalijem jsme se několikrát osobně sešli, probíráme strategii a rozdělujeme si úkoly ve vedení týmu. Je evidentní, že Vitalij futsalu velmi rozumí a na spolupráci s ním se velmi těším. Myslím, že se můžeme trenérsky vzájemně velmi obohatit. Důležité je, že oba vnímáme, že nejdůležitější je klubový úspěch," řekl Zdeněk Sláma.

Nové vedení pracuje na složení kádru pro nadcházející ročník. Usiluje o příchod několika velmi kvalitních ukrajinských futsalistů. Nahradit by mohli některé opory, které si hledají nové angažmá.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700