Autor: Ondřej Zlámal Foto: Michal Šula   Vloženo dne: 23.1.2024

Proti Chrudimi se to sešlo. Hned čtyři slávisté si připsali výroční zápasy. Filip Vaktor, Adam Vondráček, Jan Žežulka a kapitán Jan Homola zakulatili počty svých startů za Slavii v 1. Futsal lize. Zeptali jsme se jich, na jakou metu by rádi svoji bilanci dotáhli.


Filip Vaktor - 100. zápas za Slavii v 1. Futsal lize


"Byl bych raději, kdyby ten zápas nebyl můj stý, ale kdybychom vyhráli. S Chrudimí vždy dokážeme odehrát doma vyrovnané utkání, akorát to vždy na konci zlomí a vyhrají. Něčím to asi bude, jsou zkušenější a umí těžké zápasy rozhodovat. Můj první zápas ve Slavii? Bylo to proti Mělníku v sezoně 20/21. Vzpomínám si na to. Že bych to dotáhl na sto, to mne v tu chvíli tedy nenapadlo. Jsem za to rád. Kolik ještě přidám? Uvidíme, snad ještě hodně."

Adam Vondráček - 101. zápas za Slavii a v 1. Futsal lize

"Užil jsem si to, doufal jsem, že to dotáhneme aspoň k remíze. Na konci jsme se snažili, měli jsme power-play, ale Chrudim ji měla dobře načtenou. Pak Radim zakončil přes celé hřiště tak, jak si to tady na trénincích nacvičil. Má to vykopané. Bohužel, je to škoda. První gól, co jsme dostali? Do toho jsem měl jít nohou. Nevěděl jsem jestli nohou nebo rukou, byla to chyba. Pak krátká penalta proti nám.. šel jsem do toho zákroku naplno, jak do toho jinak můžu jít, přece nemůžu stát na čáře. Kolik zápasů bych ještě chtěl dát za Slavii? Jak Honza Homola! Dokud on bude hrát, tak já ještě po něm musím hrát ještě osm let!"

Jan Žežulka - 150. zápas v 1. Futsal lize

"Chycená penalta? Rozcvičený jsem vůbec nebyl. Ale trenérovi gólmanů Mariu Vozárovi jsem říkal, že se cítím na to, že bych mohl penaltu chytit. Už jsme se o tom párkrát bavili, že když je penalta nebo přímák z desítky, že bychom se mohli prohodit, že by to střelce mohlo rozhodit. Dnes to zafungovalo. Pomohlo to týmu, byl to dobrý impulz. Ewerton na mě kopal třetí penaltu a potřetí ji kopl stejně. Před to penaltou mi to ještě ukazoval, že ji kope doleva. Ukázal a pak to tam kopnul. Věřil jsem mu. Kolik zápasů bych chtěl ještě dát? Je mi dvacetdva, věřím, že můžu udělat pěkné číslo, když se mi budou výhýbat zranění a bude se mi dařit."

Jan Homola - 250. zápas za Slavii

"Byl to skvělý zápas, musíme poděkovat fanouškům, že po hokeji dorazili a vyhecovali nás. 250. zápas? Utíká to šíleně... ale doufám, že ještě takových 150 nebo 200 ve zdraví přidám!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700