Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 27.9.2023

Slavia postoupila do čtvrtfinále Poháru SFČR, když ve středu večer o dvě branky přehrála vítěze pražské části soutěže FC SAPA. Červenobílí aktivně hrajícího soupeře překonali jenom jednou v každém poločase - v tom prvním se trefil Filip Vaktor, v tom druhém pak Jan Křemen. Na čistém kontě se podíleli oba brankáři Adam Vondráček a Jan Žežulka.

Zdeněk Sláma nemohl využít služeb Antonína Hrdiny, který si odpykával trest za červenou kartu v utkání s Plzní, a zraněného Matúše Ševčíka. Trenér stejně jako jeho svěřenci věděl, že utkání nesmí podcenit, soupeř posílený o dva bývalé hráče slávistické juniorky Jáchyma Trajhana a Martina Pytlíčka se prezentoval náročným, obětavým futsalem. Slávisté navíc neproměňovali šance, které jim svými zákroky likvidoval šikovný gólman Le Xuan. 

První branka padla až v 15. minutě, kdy si Filip Vaktor převzal míč od Ondřeje Míči, připravil si střeleckou pozici na napálil míč nechytatelně pod břevno. Druhý gól viděli diváci hned po přestávce, když ve 21. minutě prostřelil hostujícího gólmana po Homolově nahrávce Jan Křemen. Další šance už slávisté nevyužili - Denys Sandetskyi nastřelil spojnici tyče a břevna, dobré pozice nepřinesly branku Andreii Tsopovi, na brankáře soupeře nevyzráli ani Tomáš Kuchta, Filip Havrda a další.

Obětavě a týmově hrající soupeř ukázal, proč se probojoval až do celostátní části Poháru SFČR a za svůj výkon v Edenu se rozhodně nemusí stydět. Určitě by se neztratil ani v mnohem vyšší soutěži než je současná divize.

Komentáře po utkání:

Jan Žežulka (brankář Slavie): "SAPA udělala od našeho posledního zápasu obrovský pokrok, je vidět, že tvrdě pracují. Navíc přivedli kluky, kteří dřív hráli u nás ve Slavii a posílili. Je vidět, že chtějí postupovat výš a zlepšovat se. Nebyl to pro nás vůbec jednoduchý zápas. Ale přistoupili jsme k němu zodpovědně, stejně jako v lize, moc dobře jsme věděli, koho SAPA dokázala vyřadit. Jsem rád, že jsme přidali další čisté konto."

SK Slavia Praha - FC SAPA Praha 2:0 (1:0)
Branky:
15. Vaktor (Míča), 21. Křemen (Homola)
Slavia Praha: JAdam Vondráček (21. Jan Žežulka) – Martin Brychta, Denys Sandetskyi, Zdeněk Sita,Filip Havrda, Lukáš Kuča, Ondřej Míča, Andrei Tsopa, Tomáš Kuchta, Jan Homola (K), Filip Vaktor, Mikola Kodatskyi, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma 
FC SAPA Praha:  Le Xuan Trung Kien – Marek Látal, Le Huy Hiep, Nguyen Tung Anh, Tran Duy Khanh, Tran Huy Anh, Martin Bělčický, Nguyen Dang Quang, Jáchym Trajhan, Martin Pytlíček, Le Hoang Thanh, Nguyen Xuan Huy, Duong Thanh Tung. 
Rozhodčí: Ondřej Černý, Matěj Horák
ŽK: Trajhan, Pytlíček (oba SAPA)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700