Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.8.2017

Jak jsme již informovali, realizační tým futsalové Slavie má novou posilu. Od nové sezony v něm nově pracuje Marcel Lička, který v letech 2001-2003 oblékal dres fotbalové Slavie a stačil již nasbírat mnoho fotbalových trenérských zkušeností. Jeho hráčský životopis je také zajímavý a obsáhlý.

Jak k vašemu angažování ve Slavii vůbec došlo?
Nebylo to nic složitého. Dominik Rodinger se kterým jsem již spolupracoval na různých projektech se mne zeptal, jestli mne baví futsal a jestli bych se nechtěl přijít podívat a třeba se nějak zapojit do tréninkového procesu. Jsem tady dva týdny, byl jsem už na přípravném zápase v Brattislavě. Baví mne to, pracovat s hráči, trénovat je, zahrát si. Doufám, že u futsalu nějaký čas pobudu.

Jaká bude přesně vaše role?
Je to jednoduché, Nenad je trenér, Dominik sportovní ředitel, Dan předseda klubu. Já budu pomáhat s metodikou tréninku a začleněním určitých tréninkových prvků. Nemám rád, když se tomu nějak příliš odborně říká třeba konzultant. Budu prostě součástí realizačního týmu, pomáhat s tím, aby vše probíhalo tak, jak má.

Jaké máte první dojmy?
Dojmy jsou jenom pozitivní. Kluci jsou taková hodná parta, možná bych i přivítal nějakého takového křiklouna (úsměv). Ve srovnání s fotbalem je jich méně, je tu mnohem víc prostoru pro to se hráčům věnovat individuálně.

Vy jste sám futsal hrál?
Hrál a často jsem se chodil na futsal do haly na Slavii dívat. Sledoval jsem pečlivě zápasy v play off a hlavně finále. Expertem přes sestavy a taktiku na futsalu nejsem, ale od toho je tu Nenad, to je jasně dané.

Jak se vám finále líbilo?
Byl to pro Slavii velice prestižní souboj, ale bylo vidět, že Chrudim je přece jenom v českém futsalovém prostředí někde jinde. Ale slávisté se s tím poprali, hlavně v těch domácích zápasech prezentovali Slavii ve velmi dobrém světle. Věřím, že to bude platit i v této sezoně.

Děkujeme za rozhovor a ať se Vám ve Slavii líbí!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700