Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.7.2023

Čtvrtého ročníku specializovaného kempu pro futsalové brankáře, který vedl zkušený Milan Herko, se ve slovenském Zvolenu zúčastnili také tři gólmani z Česka, mezi nimi také Adam Vondráček. Jeho průběh si slávistický gólman hodně pochvaluje.

Jak se to vlastně sešlo, že se tři čeští futsaloví gólmani zapojili do speciálního kempu na Slovensku?
Byl to již čtvrtý ročník, já jsem se chtěl jsem se zapojit už minulý rok, ale kvůli zranění mi to nevyšlo. Znám se dobře s Ondrou Daňkem a Míšou Hůlou, kteří se za mě přimluvili. Myslím, že díky nim jsem dostal pozvánku. Je to také o tom, aby byli v kempu gólmani, kteří mezi s sebou mají dobré vztahy a byla tam dobrá parta. Pro mě to byla dobrá možnost, jak se připravit na novou sezonu, zkusit si nové věci, pochytit něco od ostatních. Nabídku jsem bez váhání přijal a jsem rád, že jsem tam mohl být. Ještě jednou děkuji Milanu Herkovi za to, že jsem tuto možnost dostal.

Jak dlouhý kemp byl? Jaký jste měli tréninkový plán?
Kemp trval od 9. do 14. července, každý den jsme dvakrát trénovali v hale s tím, že jedna skupina vždy dělala cvičení na sílu a výbušnost a rychlost a druhá pilovala techniku chytání, výkopy, výchozy a další věci. K tomu jsme měli pravidelně regeneraci. V tomhle ohledu to bylo naprosto profesionální soustředění, měli jsme i výbornou stravu.

Měli jste jenom brankářské tréninky, nebo třeba i teorii?
Milan Herko nám ukazoval i teoretické věci, jak chytat, každému radil, jak co udělat lépe. Ale dokázal nás i pochválit za to, co děláme dobře.

Jaké zkušenosti jste si se slovenskými gólmany vyměnili? Překvapilo vás něco, co se u nás třeba netrénuje?
Slovenské gólmany jsem sledoval, překvapilo mi, že i ti mladí z ročníku 2005 a 2006 mají velice dobrou techniku chytání a je vidět, že to hodně drilují. To mne docela překvapilo. Rozebírali jsme, co jak kdo dělá. Marek Kušnír z Lučence má skvělou techniku chytání, která se mi hodně zamlouvala.

Na čem si myslíte, že byste měl vy osobně nejvíc zapracovat?
Určitě na práci rukama a výhozy. Na Slavii tolik míče nevyhazujeme, zakládáme postupné útoky obrany. Zjistil jsem, že mám určitou rezervu v síle i vzdálenosti hodu. Na tom určitě zkusím zapracovat.

Gólmani jsou často dost svérázní, nebylo to z tohoto pohledu trochu náročnější být pořád spolu?
Říká se to, ale tam jsme si opravdu všichni povahou sedli a našli si k sobě cestu. Byla sranda, hráli jsme různé soutěže a hry. Nikdo tam určitě nevyčníval jako nějaký rušivý element, který by byl otrávený.

Co zajímavého jsi se dozvěděl od českých kolegů?
My jsme se hodně bavili s Michalem Hůlou. Jeho styl se mi líbí, probrali jsme různé věci. S Ondrou Daňkem se známe dlouho ještě z doby, než jsme začali hrát futsal. S ním jsem v kontaktu vlastně stále. Určitě jsem se snažil od nich některé detaily pochytit.

Jak hodnotíte sám osobně minulou sezonu?
Sezonu hodnotím kladně, povedl se nám úspěch, třetí místo je úspěch. Rád vzpomínám i na semifinále poháru se Spartou, ze kterého jsme postoupili, i když jsme hráli v oslabené sestavě. Maximálně se sezonou můžeme být spokojeni i jako tým. I já osobně jsem se cítil dobře. Ale moje výkony musí hodnotit někdo jiný. Pro mě platí to, že to může být vždy ještě lepší.

Jak se kromě tohoto kempu připravujete na novou sezonu?
Před kempem jsem chodil běhat a zahrát fotbálek a cvičil jsem ve fitku. Ale člověk si taky musí odpočinout. Ale teď se chystám, aby začátek přípravy nebyl takový náraz. Jsem velice rád, že Slavia bude pokračovat a získá finanční pomoc, je to samozřejmě zavazující, ale je určitě dobře, že bude situace stabilizovaná a zvýší se ambice klubu. Na novou sezonu se opravdu těším.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700