Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 3.9.2023

Brankář Jan Žežulka si připsal v pátek v Modřicích svůj čtvrtý ligový gól, když v závěru poslal míč do domácí sítě přes celé hřiště. Nebyla to náhoda, po tréninku si vždy najde čas, aby tuto herní činnost, která ve futsale často může rozhodnout celé utkání, pořádně procvičil.

Jak jste viděl vítězství v Brně nad Žabinskými Vlky?
Hlavně v prvním poločase jsme se těžko do nich dostávali, protože byli hodně zalezlí a kompaktní. V poločase jsme si řekli, jak na ně, jak zlepšit pohyb. Pak nám to tam začalo padat a vytvářeli jsme si víc šancí. Povedlo se nám odskočit a pohlídat si to.

Vstřelil jste branku přes celé hřiště, víte, kolikátá to v 1. Futsal lize byla?
Vím, byla čtvrtá. Počítám si je.

Trefil jste to tak, jak jste chtěl?
Ano, trefil. Po skončení tréninku si to zkouším z různých pozic v brankovišti a jsem rád, že se mi to povedlo i v zápase.

Jak jste spokojení se vstupem do nové ligové sezony?
Co se týká výsledků, tak je důvod pro spokojenost. Co se týká hry, není to špatné, ale pořád se nám tam vkrádají nepřesnosti nebo nedorozumění v pohybu. Potřebujeme se v některých pasážích hry ještě uklidnit, sehrát se a celkově zlepšit přechod na útočnou polovinu. A co zlepšovat je také v zakončení, protože jsme mohli dát mnohem více gólů, než jsme dali.

Jen dva inkasované góly, to je dobrá vizitka, ne?
Vizitka to dobrá je, co se týká defenzivy, tam to zatím funguje velmi slušně, dobře se vracíme, bráníme na 100 %, nechceme dostávat góly. Zatím kompaktně fungujeme velmi slušně, doufám, že to takto bude pokračovat.

V pátek vás v Edenu čeká Plzeň, co od tohoto zápasu očekáváte?
Bude to samozřejmě náročné, ale čekám, že to bude pro nás skvělý zápas. Bude to pro nás velká prověrka. Budeme muset každý hrát na hraně svých možností, abychom byli úspěšní. Věřím, že se nám to povede.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700