Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.9.2023

Slavia má k dispozici stejně jako v minulé sezoně vyrovnanou brankářskou dvojici. Oba gólmani se tento týden objevili v nominaci reprezentace U23 na turnaj v Chorvatsku. Nelezou si trochu na nervy? Jan Žežulka nás ubezpečil, že ne. Pochválil také pokrok, jaký udělal pohárový soupeř Slavie.

Máte za sebou osmifinále Poháru SFČR proti SAPA Praha. Na první pohled bylo znát, že soupeř udělal za ty dva roky od vašeho posledního vzájemného zápasu velký pokrok, souhlasíte?

Obrovský pokrok. Je vidět, že dobře pracují, trénují, přivedli kluky, kteří hráli tady u nás za juniorku Slavie, zároveň posílili i dalšími hráči. Je vidět, že chtějí postoupit výš. Nebyl to pro nás vůbec jednoduchý zápas.

Dlouho jste nemohli dát branku, co jste si říkali o přestávce za stavu 1:0?

O přestávce jsme si říkali, že musíme pokračovat ve stejném tlaku, který jsme na ně vyvíjeli v prvním poločase, a ještě více zrychlit hru, protože jsme tam měli pasáže, kdy jsme se přizpůsobili a hráli pomaleji. Chtěli jsme diktovat tempo hry a střílet, aby tam něco spadlo. To se stalo hned na začátku druhého poločasu.

Potkal jste se s bývalými spoluhráči Jáchymem Trajhanem a Martinem Pytlíčkem, co jste říkal jejich výkonu?

Jsem strašně rád, že u futsalu zůstali, že ho chtějí hrát a mají ho rádi. SAPA jim umožnila se dál rozvíjet. Přeju jim, ať se jim dál daří.

Čekali jste, že to bude takový náročný zápas, naposledy jste SAPĚ naložili osm gólů…

My jsme moc dobře věděli, koho SAPA vyřadila. Příprava byla jako na normálního ligového soupeře. Věděli jsme, že jsou tam hodně šikovní hráči, což se nám potvrdilo. Byli důrazní, dobří, organizovaní. Jsme rádi, že jsme to zvládli s čistým kontem.

S Adamem Vondráčkem jste v nominaci reprezentace U23. Moc si od sebe neodpočinete…

Je pravda, že pauza by se občas hodila (úsměv). Musím říct, že se náš vzájemný vztah oproti minulé sezoně zlepšil a jsem za to rád. Už se správně povzbuzujeme, víme, co od druhého čekat. Je to i díky Mariu Vozárovi, že se to všechno posunulo k lepšímu. I náš vzájemný vztah.

Co jste si říkal, když jste nominaci se dvěma slávistickými gólmany viděl?
Já jsem byl rád, na druhou stranu já vím, co od něho mohu čekat, on zná mne. Nebude tam problém třeba s rozcvičkou, budeme si navzájem přát to nejlepší. Chceme se oba zlepšovat.

V sobotu vás čeká venku Chrudim. Co si pamatuji tyto zápasy, tak se Slavii nedaří zachytit začátek. Bude to tentokrát jiné?

Právě to je důležité! Musíme to chytit jako s Plzní hned od začátku a nedostat rychlý gól. S nimi a s Plzní je to, jako když luskne a hraje se jiným tempem než s někým jiným. Je potřeba se na to připravit a hrát naplno od první vteřiny. Věřím, že tam můžeme uspět. Opravdu tomu tentokrát věřím.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700