Autor: Text a foto: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.10.2023

Ondřej Míča se trefil do sítě poprvé po svém návratu do Edenu, když v Heřmanově Městci ve třetí minutě otevřel skóre zápasu proti Chrudimi. Později přidal i druhý gól po střele z penalty z 10m. Na noze měl hattrick, ale jeho další pokus ze stejné vzdálenosti mezi tyčemi neskončil. Radost z branek ale jednatřicetiletý futsalista po zápase neměl.

Jaké byly vaše bezprostřední pocity po zápase proti Chrudimi?

Je to prostě prohra. S Chrudimí je to těžké. Do stavu 3:3 jsme hráli dobře, pak nás zlomil čtvrtý a pátý gól a už jsme se nedokázali dostat na kontaktní branku. Pak už nám asi trochu i došly síly.

V prvním poločase jste ale drželi krok, což nebylo u zápasů Slavie na palubovce Chrudimi zvykem. Těší vás alespoň tohle?

Jo, určitě. Na druhou stranu Honza Žežulka toho dost pochytal. My jsme ale také mohli chodit víc do zakončení, málo jsme se dostávali do střelby. Jak říkáte, drželi jsme s nimi krok, v druhém poločase jsme to dotáhli na tři tři. Pak už jsme to nezvládli.

Dal jste první gól po návratu do Slavie, sedla vám ta střela perfektně?

Já jsem původně nechtěl bodlem střílet, protože mne to po zranění pořád bolí. Ale řekl jsem si, že to risknu a spadlo to tam.

Co vaše penalty, jednu jste dal napodruhé, druhou už ne…

Už při rozběhu jsem si všiml, že je brankář trochu blíž, než by měl být. Takže mne nepřekvapilo, že se opakovala. Mrzí mne ta druhá, neproměněná. Tu jsem měl hrát trochu výš a spadla by tam. Netrefil jsem jí tak, jak jsem chtěl.

Máte alespoň trochu radost z těch branek, že vám to tam začalo padat?

Ale jo, ale prohráli jsme 3:6. Kdo dal a nedal branky, je vlastně jedno.

Při power-play jste stejně jako proti Plzni několikrát zůstal v brance a šel jste chytat. To děláte, protože vás to baví, nebo to nestíháte?

Já hlavně nechci, abychom dostali nějaký zbytečný gól do prázdné branky, když to nestihneme se vystřídat. Ale zase jsem žádný gól nedostal! Mám další čisté konto.

Po reprepauze vás čeká Chomutov doma, to bude jiný zápas…

Já doufám, že nepřipustíme žádné drama, máme dost času se na to připravit. Musíme zase ukázat, že jsme doma silní a nastřílet i hodně branek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700