Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.10.2023

Slovenský reprezentant Filip Vaktor odvádí Slavii poctivou práci hlavně směrem do obrany. V rozhovoru po zápase v Heřmanově Městci prozradil, že se zaměřuje také na to, aby byl nebezpečný také v útoku.

Jaké jste měl pocity po zápase s Chrudimí, ve kterém jste s domácími dlouho drželi krok?

Byl jsem zklamaný, protože jsme prohráli. Ale myslím si, že v naší hře byla celá řada dobrých náznaků a odehráli jsme s nimi vyrovnanou partii. My proti Chrudimi vždy zalezeme, ale tentokrát se mi zdálo, že jsme hráli ofenzivněji. Vznikaly nám z toho trochu díry v obraně. Ale určitě nám to přineslo spoustu poznatků, ze kterých se můžeme poučit, máme před sebou ještě velkou část sezony.

Hodně jste vyvážel balon z obrany, cítíte už víc sebejistoty, že se můžete více pouštět do útočení?

Určitě ano. Chci být týmu prospěšný dozadu i dopředu. Myslím si, že mám víc slabin dopředu a na tom hodně pracuji. Ale týmu se snažím prospět ve všech činnostech.

Ondra Míča dal dvě branky, třetí měl na noze. Co říkáte na jeho zkušenosti?

Já jsem za něj velmi rád. Je to škoda, že mu tam nepadla ta druhá desítka, možná by celý zápas vypadal trochu jinak. Na to se ale nehraje.

Jaké to je hrát bez vašeho futsalového kamaráda Matúše Ševčíka, nehledáte ho povědomě na hřišti?

Někdy možná trochu. Určitě nám všem na hřišti chybí, všichni mu přejeme co nejrychlejší uzdravení a návrat na palubovku. Teď to za něj musí vzít jiní hráči, jsme jeden tým a nehrajeme jeko jednotlvci.

V dalším kole vás čeká doma nováček soutěže Baník Chomutov. Co od tohoto duelu čekáte?

Měli bychom mít zápas od začátku pod kontrolou. Ale zápasy pro reprezentační pauze bývají zrádné, budeme se muset co nejlépe připravit a podat poctivý výkon, od začátku až do konce.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700