Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 31.10.2023

Se sedmi brankami se Filip Havrda rázem stal nejlepším střelcem týmu v letošní sezoně. Slávistický futsalista úspěšně zakončil hned pět útočných akcí v domácím zápase proti Chomutovu. Byl ve správný čas na správném místě. Svým spoluhráčům poděkoval za přesné přihrávky a odmítl střelecké zásluhy, i když jeho zakončení nebylo vždy jen doklepnutím do sítě.

Jaký to byl proti Chomutovu zápas?

My jsme věděli, že to bude takové, jaké si to uděláme. Uklidnily nás rychlé branky v první půlce, pak už to bylo jenom o tom, kolik gólů přidáme. Jsem rád, že nám to tam takhle napadalo a máme tři důležité body do tabulky.

Dal jste pět branek, už se vám to někdy v 1. Futsal lize povedlo?

V první lize určitě ne, možná za juniory, ale to už je hodně dávná historie. Kredit patří klukům, kteří mi to nahrávali v podstatě do zakončení do prázdné branky. Takže velký dík jim.

Ale takové šance se také dají neproměnit. Vždy je to třeba dobře dotáhnout. Byly to signály?

Signály to nebyly. Většinou jsem se postavil na zadní tyčku, kluci mne tam krásně trefili. Samozřejmě, že se to dá neproměnit. Ale s tím štěstím, co jsem měl, bych asi dal i nemožné věci.

Sice jste vyhráli 9:1, ale Chomutov nebyl úplně bez šancí…

Hráli aktivně, dokud byli ve hře, tak se snažili presovat a chtěli nám to co nejvíce znepříjemnit. Jak jsem říkal, nás uklidnily rychlé branky a dohrávali jsme to v klidu.

Jan Homola dal tři branky, stíhali jste to sledovat, jak si vedete?

Určitě! Je to dobře, že jsme si rozšířili statistiky, doufám jenom, že si to kapitán zapíše do sazebníku.

Ještě dal branku Hrdina, to jste se domluvili, že budete dávat branky jen ti, co jste na H?

Ne, to tak vyšlo. Spolupráce s Tondou byla perfektní, myslím si, že mi nahrál na tři branky, takže mu za to děkuju. Myslím, že jsme všichni spokojení.

V pondělí vás čeká zápas na Helasu, bude to asi o hodně složitější…

Jedeme do Brna, kde je to vždy nepříjemný zápas, hrozně těžký. Bude to určitě hodně takticky svázané, protože půjde o hodně. Bude to o prvním gólu. Budeme chtít uspět, chceme se udržet ideálně co nejvýše v tabulce.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700