Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 25.3.2024

Trenér Zdeněk Sláma byl po druhém čtvrtfinále výrazně spokojenější než po tom prvním. S úzkým kádrem dokázal díky taktickému pojetí zápasu vyrovnat sérii s Chomutovem. Třetí díl se odehraje už tento čtvrtek od 20 hodin v Edenu, buďte u toho! Slavia bude potřebovat každého fanouška!

Jak hodnotíte druhé čtvrtfinále?

Jsem rád, že jsme po celou dobu zápasu zvládli udržet disciplínu, protože to nás stálo ten první zápas. Taky jsme vedli, ale když jsme inkasovali, začali jsme zmatkovat. Tentokrát jsme i po chomutovském gólu udrželi koncentraci. Klobouk dolu před klukama, protože jsme střídali jen šest lidí. Hráli jsme nadoraz. Bylo to neuvěřitelně náročné.

Nepochválíte i gólmana Adama Vondráčka?

To určitě, podržel nás, soupeř nevěděl, jak na něj. Mě mrzela jen jedna věc, kterou jsem mu říkal hned po utkání. On předvede parádní zákrok na lajně, já rozumím tomu, že má v tu chvíli radost. Ale tři hráči soupeře se v tu chvíli drží za hlavu a my jsme mohli jít do kontru s přečíslením. Oslavit to mohl třeba s další brankou. Na tomhle bude muset zapracovat. (úsměv)

Co čtvrteční zápas? Bude to podobné?

Doufám, že se někdo uzdraví, protože taktika s power play sice vyšla, ale Chomutov se na to lépe připraví. Byl bych raději, abychom hráli normálně bez takové taktiky, protože věřím, že kvalitu na to máme, abychom je i bez power play porazili. Musí nás být ale víc.

Věříte, že zase dorazí slávisté do hlediště?

Doufám, že přijdou. V Chomutově byla výborná atmosféra, kéž by to v Edenu bylo ve čtvrtek podobné. Na rovinu přiznávám, že tohle soupeři závidím, tady mají parádní podporu. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700