Vloženo dne: 2.8.2017

Nejčerstvější vzpomínky na Davida Filingera budete mít jako na trenéra a hráče Gardenline Litoměřice, řadu let předtím ale hrál za Slavii a především za Benago, které ho pro futsal "objevilo". Nyní tato legenda domácích palubovek, ale i našeho klubu, míří do 2. ligy!

Ústecký deník zveřejnil v rozhovoru s vedoucími činiteli ústeckého klubu informaci o tom, že David Filinger (nar. 12.01.1978) se stane novou posilou druholigového nováčka, celku Rapid Ústí nad Labem. Bude tak nastupovat po boku další legendy, kterou je Martin Dlouhý, jenž od roku 2015 v tomto klubu působí.

"V minulé sezóně působil v roli hrajícího trenéra v prvoligových Litoměřicích a pro náš klub je velkou posilou," uvedl ve zmíněném rozhovoru na Filingerovu adresu sportovní manažer klubu Tomáš Votava.

David Filinger přišel do Slavie z pražských Bohemians a odehrál za ni 47 utkání, ve kterých vstřelil 21 branek. Dohromady David nastřílel v lize 228 gólů. Dalších 21 přidal v Poháru FAČR a 11 za českou reprezentaci.

V dresu Slavie si připsal několik významných počinů v derby se Spartou. Stal se úplně prvním střelcem derby, zaznamenal první hattrick v derby, a právě v derby překonal David hranici 250 vstřelených branek, čímž se dostal do elitní společnosti klubu "250". V předloňské bronzové sezóně působil David ve Slavii jako asistent trenéra Brychty.

Po hostování v Gardenline Litoměřice nyní David definitivně opouští Slavii a přestupuje do ústeckého klubu. Děkujeme za vše, co David pro Slavii odvedl, a přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře.

Připomínkou jednoho z nejslavnějších gólů, který David Filinger za Slavii dal, kdy vyrovnal v derby stav se Spartou na 3:3 pouhých sedm vteřin před koncem, se s Davidem loučíme a věříme, že se jednou do Slavie vrátí...
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700